Uw stamrecht BV

Een stamrecht BV is een gewone besloten vennootschap, met een bijzonder aspect. U kunt de stamrecht BV namelijk gebruiken om uw bruto ontslagvergoeding te ontvangen. Na uw 65ste kunt de vergoeding dan aan uzelf uitkeren. Daarnaast kunt u de BV gebruiken voor alle activiteiten waarvoor andere BV’s ook gebruikt worden.

Statuten en storting

Omdat er sprake is van een gewone Flex BV, gelden hiervoor ook de gewone regels. Er moeten statuten worden opgesteld en er moet € 1,- worden gestort.

Deposito stelsel

Heel belangrijk is dat een stamrecht BV ook onder het deposito stelsel van de Nederlandse Bank valt. Dit betekent dat een banksaldo die door de BV wordt aangehouden bij een Nederlandse bank ingeval van faillissement tot € 100.000 wordt gedekt door de Nederlandse Bank.

Activiteiten

Voor het oprichten van een stamrecht BV heeft u geen accountantsverklaring nodig. Dit betekent dat u de stamrecht BV voor onder andere de volgende activiteiten kunt gebruiken:
- Het opstarten van een eigen bedrijf
- Het lenen van geld aan u, zodat u uw hypotheek kunt aflossen of verlagen
- Het lenen van geld aan u zodat u een eenmanszaak kunt starten. Dit is fiscaal vaak erg voordelig.

Maak een afspraak

Neem dan contact op voor een vrijblijvende adviesafspraak. Of bel 06 54 631 850, op kantoordagen tot ’s avonds 21:00 uur. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over de oprichting van uw stamrecht BV.

 
home.png